Mijn favorieten

Nieuws

Je tuin in 5 stappen klaar voor de lente!
Geplaatst op: 9 april 2024
Met de lente voor de deur, is het tijd om onze tuin nieuw leven in te blazen. Als makelaars begrijpen wij hoe belangrijk een tuin kan zijn bij het verkopen van een huis. Daarom delen we graag enkele tips om je tuin lente-klaar te maken.
De starterslening: wat is het en is het iets voor jou? 
Geplaatst op: 4 april 2024
Als je de stap zet om je eerste huis te kopen, dan kan het financieel een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er financiële instrumenten beschikbaar om starters te helpen, zoals de starterslening.
Zaterdag 6 april a.s. is het weer zover; landelijke Open Huizen Dag!
Geplaatst op: 27 maart 2024
Het verkopen van je huis is altijd spannend. Je wilt verhuizen, maar je wilt mogelijk eerst zelf een koper voor je woning hebben gevonden. Er spelen verschillende emoties en je voelt de druk dat je er elke keer weer voor moet zorgen dat je huis schoon en opgeruimd is. De Open Huizen Dag is een goed moment om de koper van jouw woning te zoeken!
Alles wat je moet weten over de recente WOZ-beschikking
Geplaatst op: 6 maart 2024
Het is weer die tijd van het jaar - de tijd waarin veel huiseigenaren de WOZ-beschikking in de bus krijgen. Leg deze brief niet zomaar aan de kant!
Verhuizen met (jonge) kinderen. Hoe pak je dit het beste aan?
Geplaatst op: 5 februari 2024
Verhuizen is een spannend en vaak stressvol proces. Voeg daar kinderen aan toe, en de uitdaging wordt nog groter. Kinderen zijn gehecht aan hun vertrouwde omgeving, vriendjes en routines, dus het veranderen van huis en soms ook woonplaats kan een behoorlijke impact hebben. Gelukkig zijn er manieren om de overgang soepeler te maken voor het hele gezin. Wij hebben 10 tips en trucs op een rij gezet voor een succesvolle verhuizing met kinderen.
Je huis verduurzamen
Geplaatst op: 9 januari 2024
Met dakisolatie, gevelisolatie,  vloerisolatie en HR++ of triple glas bespaar je veel energie. Dat is goed voor het klimaat, je huis is prettig warm en een lagere energierekening wil iedereen! De investering die je doet, die verdien je terug.
NHG-grens stijgt naar € 435.000 in 2024
Geplaatst op: 20 december 2023
De NHG-grens voor hypotheekleningen gaat per 1 januari 2024 van 405.000 naar 435.000 euro. Deze verhoging maakt het voor meer mensen mogelijk om een woning te financieren met NHG-bescherming, het vangnet in het geval van financiële problemen, gedwongen verkoop of restschulden.
Tips voor het verkopen van je woning in de winter
Geplaatst op: 5 december 2023
In de winterperiode komen er vaak minder woningen in de verkoop. Overweeg je nu om je woning te verkopen, dan biedt dit juist kansen omdat er minder concurrentie is!
Mag ik vergunningsvrij bouwen?!
Geplaatst op: 14 november 2023
Vol enthousiasme ben je (ver)bouwplannen aan het maken. Misschien denk je na over een dakkapel, een grotere keuken, een garage en waarom ook niet meteen een buitenkeuken. Maar voordat je het gereedschap tevoorschijn haalt, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag bouwen zonder vergunning. Wij zochten het voor je uit!
Je huis & tuin winterklaar. Zo doe je dat!
Geplaatst op: 10 oktober 2023
Het is alweer oktober en de herfst laat zich steeds meer zien. Binnen doen we de lampen eerder aan, branden we kaarsen en misschien is de haard al gezellig aan geweest. Maar vergeet ook buiten niet!
Verbouwen of verhuizen?
Geplaatst op: 16 juni 2021
Misschien is dit wel hét moment om na te denken over of je nog wel happy bent in je huis. Je spendeert veel tijd in jouw woning. Hierdoor kom je er misschien achter dat je huis zo gek nog niet is en dat je met een paar aanpassingen jouw droomhuis realiseert. Of je wordt gillend gek in je huis en wil zo snel mogelijk naar een andere woning verhuizen. Deze periode waarin we veel binnenshuis zijn, geeft in ieder geval genoeg stof tot nadenken.
Prinsjesdag 2023: wat zijn de maatregelen voor de woningmarkt en huiseigenaren?
Geplaatst op: 20 september 2023
De beleidsplannen van het kabinet voor 2024 werden gisteren gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Prinsjesdag in Den Haag. Wat zijn de maatregelen voor de woningmarkt en huiseigenaren?
Vanaf 1 januari 2023 inzage in biedingen op huizen via biedlogboek
Geplaatst op: 4 januari 2023
Makelaarsclubs VBO, NVM en Vastgoedpro bieden per 1 januari de mogelijkheid aan om via een biedlogboek inzage te krijgen op biedingen die zijn gedaan op te koop staande huizen. Een digitaal biedlogboek moet voor meer transparantie bij het aankoopproces van woningen zorgen. Voor nu zijn het deze drie makelaarsclubs maar het kabinet wil een biedlogboek uiteindelijk gaan verplichten.
Gas besparen doe je zo!
Geplaatst op: 13 december 2022
We zitten weer in de wintermaanden en de temperaturen zijn, zoals je waarschijnlijk al merkt, aan het dalen. Bij zulke winterachtige dagen wil je ondanks de hoge energieprijzen toch een aangename temperatuur in je huis krijgen. Daarom zijn hier vijf tips om gas te kunnen besparen en het tegelijkertijd lekker warm te hebben bij jou thuis
De mogelijkheden om verduurzaming te financieren voor u op een rijtje gezet
Geplaatst op: 5 december 2022
Ondanks het recent aangekondigde energieplafond, loont het nog steeds om de woning te verduurzamen. De terugverdientermijn van de investering was niet eerder zo kort. Consumenten willen verduurzamen. Aanbieders willen vergroenen. Wat zijn de mogelijkheden?
Neem je vastgezette hypotheekrente mee door de verhuisregeling!
Geplaatst op: 21 november 2022
Met alle onzekerheden over de verwachtingen van de hypotheekrente is de stap om een nieuw huis te kopen zeker niet makkelijker geworden. Maar heb jij op dit moment een vaste hypotheekrente op de hypotheek van jouw huis staan en denk jij erover na om te gaan verhuizen? Dan is de verhuisregeling misschien wel iets voor jou!
Nieuwe subsidieregeling voor starters
Geplaatst op: 8 november 2022
Starters die zich geen koophuis kunnen veroorloven, kunnen straks subsidie krijgen om de aankoop van een nieuwbouwwoning te financieren. De regeringspartijen steunen een wetswijziging van het CDA om daar € 40 miljoen voor uit te trekken. Daarnaast willen GroenLinks en PvdA een opkoopverbod voor beleggers om starters te helpen.