BRAAT – Makers van groenbeleving nemen je mee naar buiten. Als partner van Thuiz Makelaardij vertellen zij je graag alles over de mogelijkheden in de tuin. 

In de maand oktober is er kans op vorst. Zodra het gaat vriezen is het van belang om de kuipplanten naar een vorstvrije plek te verplaatsen. De planten in een pot hoeven niet naar binnen maar moeten wel beschermd worden, dit kan door middel van noppenfolie, jute of rieten mat. In oktober kun je alles verplanten maar zodra de vorst er is moet dit even uitgesteld worden!

Het gazon moet klaar gemaakt worden voor deze periode waarin mogelijk vorst voorkomt. Het gazon kan voor de laatste keer gemaaid worden. Het gras moet ongeveer 4,5 – 5 CM lang zijn. Het afgewaaide blad kan van het gazon worden gehaald.

De vijver moet ook klaar zijn voor de vorst. Vorstgevoelige planten moeten wat dieper in de vijver worden geplaatst. Het blad moet uit/van de vijver worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat er geen rottende laag van bladeren op de bodem komt. Door deze laag kan het water verzuren, dat is slecht voor planten en vissen. Probeer om de vijver niet geheel dicht te laten vriezen maar houd een wak open. Hierdoor komt er meer zuurstof in het water.

Wil jij meer tips over het onderhoud van jouw tuin? Wouter & Sander Braat van BRAAT – Makers van groenbeleving helpen je graag! Klik hier om naar de website te gaan.

Succes met het verzorgen van de tuin!

Tekst: BRAAT – Makers van groenbeleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *