BRAAT – Makers van groenbeleving nemen je mee naar buiten. Als partner van Thuiz Makelaardij vertellen zij je graag alles over de mogelijkheden in de tuin. 

Wanneer het vriest is het verstandig om niet over het gazon te lopen. Dit kan na enkele dagen lichte plekken veroorzaken. Zorg ervoor dat het gazon vrij van blad is tijdens de winter. Als het blad blijft liggen krijgt het gras onder het blad niet voldoende licht en kan het afsterven of er kunnen verschillende ziektes optreden!

De beplanting vraagt ook om aandacht om goed de winter door te komen. Planten van een halve meter hoog vangen meer wind. Het is verstandig om deze goed vast te zetten aan bijv. een stok. Ook de grond rondom de plant dient extra goed aangedrukt te worden. Als het nog niet heeft gevroren is het ook nog steeds mogelijk om bloembollen in de tuin te planten.

Denk er ook nog even aan om de kraan af te sluiten! Doet u dit niet kan het water in de leiding bevriezen en uitzetten. Dit heeft als gevolg dat de leiding kapot scheurt. Voor de vijver is het verstandig om een luchtpompje in het water te plaatsen. Dit zorgt voor beweging in het water, dit heeft dan weer invloed op de kwaliteit van het water. De vissen en planten zullen hier ook profijt van hebben.

Wil jij meer tips over het onderhoud van jouw tuin? Wouter & Sander Braat van BRAAT – Makers van groenbeleving helpen je graag! Klik hier om naar de website te gaan.

Succes met het verzorgen van de tuin!

Tekst: BRAAT – Makers van groenbeleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *