Deze diashow vereist JavaScript.

Prijs op aanvraag
Bouwjaar 1961
Perceeloppervlakte 9.78.50 ha
Inhoud woonhuis ca. 385 m³
Woonoppervlakte ca. 119 m²
Overige inpandige ruimte ca. 14 m²
Externe bergruimte ca. 69 m²
Brochure? Klik (volgt zsm)

Op een prachtige locatie aan de rand van Baarle-Nassau staat landgoed ‘Christina Reth’ op een perceel van maar liefst 9.78.50 hectare.

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

Begane grond

Via de overdekte entree aan de voorzijde van de woning kom je in de royale hal die je toegang geeft tot de meterkast, een garderobenis, een vaste kast en de trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal kun je naar de woonkamer met semi-open keuken én naar de twee slaapkamers, de werkkamer, de was-/bergruimte, de toiletruimte met wandcloset en fontein en naar de badkamer.

De L-vormige woonkamer staat in semi-open verbinding met de keuken en is voorzien van een Oostenrijkse specksteenkachel. In de woonkamer zorgen de hoge nok en de grote raampartijen niet alleen voor voldoende lichtinval, maar ook voor tuincontact en gevoel van ruimte. Middels een loopdeur kun je naar de kantoor-/hobbyruimte en met een vaste trap kun je naar de kelder (op stahoogte) en de slaapkamer op de 1e verdieping boven de woonkamer.

De keuken met een houten bar is opgesteld in een U-vorm en voorzien van diverse kasten, een dubbele r.v.s. spoelbak, een 10 liter close-in boiler, een vaatwasmachine, een losse koel-/vriescombinatie en een granieten werkblad. Tevens is de keuken voorzien van een kookeiland met een gasfornuis met een bakplaat en een oven, een r.v.s. afzuigkap en een granieten werkblad.

De kantoor-/hobbyruimte is gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van een lichtstraat en grote raampartijen. Vanuit hier kun je naar de achter entree van de woning en naar het bijgebouw. Tevens bevindt zich in de kantoor-/hobbyruimte een vaste kast met de opstelplaats van de c.v.-ketel (Remeha, 2011).

De ouder slaapkamer op de begane grond is ca. 4.16 x 4.77 m groot en voorzien van een inloopkast. Tevens kun je vanuit hier naar de badkamer (ca. 4.16 x 2.46 m). De geheel betegelde badkamer is voorzien van een douchecabine met thermostaatkraan, een ligbad met thermostaatkraan, een badmeubel met een wastafel en een wandcloset.

De tweede slaapkamer op de begane grond is ca. 2.90 x 3.60 groot en voorzien van vaste kasten. De werkkamer is ca. 7 m² groot en eveneens voorzien van vaste kasten.

De tweede badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douche en een badmeubel met een wastafel.

De was-/bergruimte is voorzien van een keukenblok met diverse onderkasten, een 1¼ r.v.s. spoelbak en een kunststof werkblad. Tevens bevinden zich hier de aansluitingen ten behoeve van de was- en droogapparatuur.

1e verdieping

De lichte overloop is voorzien van een dakraam en een badmeubel met een wastafel. De overloop biedt toegang tot 2 slaapkamers.

De slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning is ca. 3.54 x 3.70 m groot. De slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning is ca. 4.14 x 3.70 m groot. Op deze verdieping heb je voldoende bergruimte achter de knieschotten. Achter de knieschotten bevindt zich eveneens de opstelplaats van beide warmwaterboilers.

De slaapkamer die je bereikt via trap in de woonkamer is voorzien van twee dakramen en bergruimte achter de knieschotten. Op dit moment is deze kamer in gebruik als bergruimte.

Tuin, erf, bos en weiland

De zonnige tuin is rondom de woning gelegen en voorzien van sierbestrating, diverse hagen en bomen en een gazon. Het erf bij de woning is geheel omheind en via een looppoort en een dubbele, ijzeren poort bereikbaar.

Tegenover de paardenstallen is de rijbak met verlichting gelegen.

Het landgoed bestaat verder uit een groot bosperceel, diverse weilanden en een schuilplaats voor de dieren.

Bijgebouw/paardenstallen & carport

Het bijgebouw, verdeeld in 5 compartimenten, is vanuit de woning, de tuin en het erf bereikbaar en beschikt over warm- en koud water en elektra (incl. krachtstroom). Voorheen was het bijgebouw volledig in gebruik als paardenstal met diverse paardenboxen, een wasplaats met warm- en koud water en een zadelkamer. Op dit moment zijn er nog 5 paardenboxen met daarboven een hooizolder aanwezig en is de wasplaats nog in tact.

Nabij de woning, langs de onverharde weg, staat een carport die plaats biedt aan twee auto’s.

Bestemmingsplan

Het landgoed is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Baarle-Nassau en heeft deels de bestemming ‘Agrarisch’ en deels de bestemming ‘Natuur- en bosgebied’.

Wij denken graag mee in de mogelijkheden die er voor jou zijn. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op.

Kenmerken

 • Landgoed ‘Christina Reth’ ligt ten oosten van de provinciale weg tussen Baarle-Nassau en Turnhout. Via een onverharde weg is het landgoed bereikbaar, omgeven door graslanden, akkers en bos. Ondanks de openstelling van het landgoed voor publiek, geniet je als bewoner dagelijks van de rust en de natuur.
 • Bouwjaar omstreeks 1961.
 • De woning is deels voorzien van houten kozijnen en deels voorzien van kunststof kozijnen, grotendeels met dubbele beglazing.
 • De begane grondvloer is van beton.
 • De 1e verdiepingsvloer is van hout.
 • C.v.-ketel (Remeha, 2011).
 • Er is een warmwaterboilers aanwezig (huur).
 • De huurprijs bedraagt € 42,75 per kwartaal.
 • De begane grond is voorzien van een plavuizen vloer, m.u.v. de keuken, de tweede slaapkamer, de werkkamer en de inloopkast.
 • De keuken is voorzien van een r.v.s. vloer.
 • De tweede slaapkamer en de werkkamer zijn voorzien van een massief houten vloer.
 • De slaapkamers op de 1e verdieping zijn voorzien van vloerbedekking.
 • De woning heeft een prachtige ligging aan de bosrand met alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 57 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Baarle-Nassau

Baarle is een enclavedorp dat bestaat uit België en Nederland. Deze twee landen liggen kris kras door elkaar. Er zijn zelfs huizen die deels in België en deels in Nederland staan. Het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse supermarkten, bakkers, kledingwinkels, cafés en restaurants. Ook vind je er diverse sportverenigingen, twee basisscholen en een middelbare school. Brabantse steden zoals Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch zijn vlot bereikbaar, maar ook de Belgische steden Turnhout en Antwerpen. Naar de steden Tilburg, Breda en Turnhout zijn goede busverbindingen. Wil je even ontspannen? Dan wandel je naar visvijver ’t Goordonk. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Kortom, het is fijn wonen in Baarle-Nassau!