Deze diashow vereist JavaScript.

€ 675.000,00 kosten koper
Bouwjaar 1900
Perceeloppervlakte ca. 295 m²
Inhoud woonhuis ca.  2241 m³
Woonoppervlakte ca. 455 m²
Overige inpandige ruimte ca. 54 m²
Download de brochure, klik hier!

Door zijn historie en bijzondere architectuur heeft dit multifunctioneel pand de status van gemeentelijk monument. Dit karakteristieke object staat in het centrum van Alphen aan de Raadhuisstraat.

Het pand is gebouwd omstreeks 1900 en is door de huidige eigenaren volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met het behoud van originele elementen, zoals o.a. glas-in-lood-ramen. De royale entree geeft je toegang tot twee (werk)kamers en het oude secretariaat met aangrenzend de kluis en (werk)kamer. Naast het hoofdgebouw heb je een commerciële ruimte met ontvangst, receptie, toiletruimte en spreekkamer. Op de 1e verdieping heb je een sfeervolle woonkamer, een (werk)kamer en een zeer royale slaapkamer met inloopkast (d.m.v. losse kasten) en badkamer. Op de 2e verdieping heb je een open ruimte die op dit moment in gebruik is als logeerkamer. Tevens is er een bergzolder aanwezig. Met de huidige bestemming ‘Centrum’ kun je er wonen, maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een bedrijf te vestigen.

Dit unieke pand met een verhaal moet je gezien hebben om de sfeer en mogelijkheden te ervaren!

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

Begane grond

De vestibule met imposante hal en trappenhuis geeft je toegang tot twee (werk)kamers, een toiletruimte en het oude secretariaat (ca. 48 m2) met aangrenzend de kluis en een (werk)kamer. Tevens kun je vanuit de hal naar de commerciële ruimte aan de rechterkant van het pand en met de vaste trap ga je naar de 1e verdieping.

(Voormalige) commerciële ruimte

De (voormalige) commerciële ruimte heeft een eigen entree, meterkast, receptie, toiletruimte en spreekkamer. Het tussenportaal geeft je toegang tot de kelder (op stahoogte) en de bijkeuken met de opstelplaats van de c.v.-combiketel (Agpo, 2004) en de aansluiting ten behoeve van de wasapparatuur. Vanuit de bijkeuken kun je met een loopdeur naar de patiotuin.

In de kelder bevindt zich de opstelplaats van de tweede c.v.-combiketel (Nefit, 2004).

1e verdieping

De royale overloop geeft je toegang tot de oude raadszaal die de eigenaren op dit moment in gebruik hebben als woonkamer. Deze sfeervolle woonkamer is maar liefst ca. 72 m2 groot en is voorzien van een parket vloer, hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten en een sierschouw. Verder heb je op deze verdieping een toiletruimte met twee toiletten, een slaap-/werkkamer (ca 4,91 x 3,37 m) en een master bedroom met een inloopkast (d.m.v. losse kasten) en douchegelegenheid met een douchecabine met massagefunctie en een badmeubel met twee waskommen (samen circa 64 m2 groot). Met een vaste trap kun je naar de tweede verdieping.

2e verdieping

Op deze verdieping heb je een open ruimte met een dakkapel, twee Velux dakramen en vaste kasten.

De volledig bevloerde bergzolder is via een vlizotrap vanuit de toiletruimte op de 1e verdieping bereikbaar.

Tuin

De gezellige patiotuin is op het zuiden gelegen en voorzien van sierbestrating. Je hebt geen directe inkijk van achterburen. Dit zorgt voor extra privacy.

Kenmerken

 • Het oude Raadhuis van Alphen is door de huidige eigenaren gerenoveerd met het behoud van oude elementen, waaronder de glas-in-lood ramen.
 • Multifunctioneel object.
 • Bouwjaar omstreeks 1900.
 • Houten kozijnen met gedeeltelijk dubbel glas.
 • De begane grond vloer is deels van beton en deels van hout.
 • De 1e en 2e verdiepingsvloeren zijn van hout.
 • Vloerafwerking middels natuursteen, parketvloeren, kurkvloeren, vinyl en tapijt.
 • De hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten.
 • Privacy biedende patiotuin op het zuiden.
 • Parkeergelegenheid in de directe omgeving.
 • Scholen, sportvelden en winkels zijn dichtbij.
 • Aanvaarding in overleg.

Bestemmingsplan

Volgens het vigerende bestemmingsplan mag het object naast woonhuis ook als kantoor of voor detailhandel gebruikt worden. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Verkoopvoorwaarden

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

*Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.