Het dorp Ulvenhout ligt in een groene, bosrijke omgeving, ten zuidoosten van Breda. Niet alleen Brabantse steden zijn dichtbij, ook Zuid-Hollandse steden als Rotterdam en Belgische steden als Antwerpen zijn vlot bereikbaar. Ulvenhout heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse supermarkten, een bakker, kledingwinkels, cafés en restaurants. Daarnaast heeft Ulvenhout een verzorgingshuis, twee huisartsenpraktijken, twee tandartsenpraktijken waarvan er één in het dienstencentrum is gevestigd. In het dienstencentrum zijn o.a. ook een logopediepraktijk, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk gevestigd.

Scholen

In Ulvenhout zijn er 2 basisscholen, De Rosmolen (rooms-katholiek) en De Klokkebei (openbaar). Na de basisschool kiest de jeugd voor een middelbare school in Breda.

Kinderopvang

In Ulvenhout zijn er 3 kinderdagverblijven, diverse gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang

Sport & Recreatie

Ulvenhout heeft een rijk verenigingsleven. Je hebt een actieve voetbal- en tennisvereniging, een bootcampclub en een sporthal waar je o.a. kunt zaalvoetballen, zaal hockeyen, badmintonnen, tennissen, squashen en turnen. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, biljartclubs, een bridgeclub, muziekvereniging, wielervereniging, Vrouwen van NU en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). Na het sporten of een lange dag werken loop je zo het Ulvenhoutse Bos in of fiets je langs rivier de Mark voor wat ontspanning.

Ligging & Openbaar vervoer

Ulvenhout is centraal gelegen op ca. 45 autominuten van de steden Rotterdam en Antwerpen en in ca. 20 minuten met de bus sta je op het station van Breda.

Wil je meer informatie over Ulvenhout en omgeving?

Voorlopige cijfers december 2016, bron ABG gemeenten

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Ulvenhout €  360.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Ulvenhout?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Ulvenhout en omgeving.

 

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden