Gilze ligt in een groene omgeving, ten zuidwesten van Tilburg. Niet alleen Brabantse steden zijn dichtbij, ook Zuid-Hollandse steden als Rotterdam en Belgische steden als Antwerpen zijn vlot bereikbaar. Gilze heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse supermarkten, bakkers, kledingwinkels, cafés en restaurants. Daarnaast heeft Gilze een verzorgingshuis, twee tandartspraktijken en een gezondheidscentrum waarin o.a. twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek en een logopediepraktijk zijn gevestigd.

Scholen

In Gilze zijn er 2 basisscholen, De Bolster (rooms-katholiek) en De Wildschut (openbaar). Na de basisschool kiest de jeugd voor een middelbare school in Goirle of Tilburg.

Kinderopvang

In Gilze zijn er 2 kinderdagverblijven, diverse gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang.

Sport & Recreatie

Aan sport en recreatie is geen gebrek! In Gilze heb je een o.a. een actieve voetbal- en tennisvereniging, een paardensportvereniging en een sporthal waar je kunt zaalvoetballen, tafeltennissen, volleyballen, badmintonnen en judoën. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, biljartclubs, een muziekvereniging, bridgeclub, wielervereniging, Vrouwen van NU en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). In het cultureel centrum aan de Kerkstraat is o.a. de bibliotheek gevestigd. Het cultureel centrum organiseert een groot aantal activiteiten voor jong en oud als ook veel cursussen.

Zoek je na al dat sporten of een lange dag werken wat ontspanning? Dan kun je bij de Toucan Health Club genieten van het binnenzwembad en de sauna. Verkoeling kun je vinden bij recreatieplas ’t Zand, gelegen op ca. 8 kilometer afstand.

Ligging & Openbaar vervoer

Gilze is centraal gelegen op ca. 50 autominuten van de grote steden Rotterdam en Antwerpen met al hun voorzieningen. In ca. 20 minuten met de bus sta je op het station van Tilburg. Ook kun je gebruik maken van station Gilze Rijen (Stationsplein 1, 5121 EA in Rijen). Vanaf dit station kun je naar Breda en Tilburg.

Wil je meer informatie over Gilze en omgeving?

Voorlopige cijfers december 2016, bron ABG gemeenten

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Gilze €  245.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Gilze?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Gilze en omgeving.

 

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden