Het pittoreske Galder is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen. Niet alleen Brabantse steden zijn dichtbij, ook de Zuid-Hollandse stad Rotterdam en de Belgische stad Antwerpen zijn vlot bereikbaar. Galder wordt omgeven door mooie bosgebieden zoals de Galderse Heide, de Strijbeekse Heide en het Mastbos. De stad Breda ligt op enkele kilometers afstand en is middels een fraaie route door het Mastbos, langs kasteel Bouvigne, te bereiken.

Scholen

In Galder is er 1 basisschool, de Mattheusschool (rooms-katholiek). Na de basisschool kiest de jeugd voor een middelbare school in Breda.

Kinderopvang

In Galder zijn er een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Sport & Recreatie

In Galder heb je een actieve voetbal- en tennisvereniging, een sporthal waar je o.a. kunt zaalvoetballen, tennissen, badmintonnen en volleyballen. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, een fietsclub, een loopgroep en de Vrouwen van NU.

Zoek je juist wat meer verkoeling of meer ontspanning na een lange dag werken? Dan kun je binnen 5 minuten heerlijk ontspannen bij recreatieplas De Galderse Meren of je fietst heerlijk weg langs rivier de Mark.

Ligging & Openbaar vervoer

Galder is centraal gelegen op ca. 45 autominuten van de steden grote Rotterdam en Antwerpen met al hun voorzieningen. In ca. 25 minuten met de bus sta je op het station van Breda.

Wil je meer informatie over Galder en omgeving?

Voorlopige cijfers december 2016, bron ABG gemeenten

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Galder €  325.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Galder?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Galder en omgeving.

 

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden