Chaam is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen en vier landgoederen. Niet alleen Brabantse steden als Breda en Tilburg zijn dichtbij, ook de Zuid-Hollandse stad Rotterdam en de Belgische stad Antwerpen zijn vlot bereikbaar. Chaam heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse supermarkten, bakkers, kledingwinkels, cafés en restaurants. Daarnaast heeft Chaam een verzorgingshuis, een tandartsenpraktijk en een medisch centrum waarin een huisartsenpraktijk en een fysiotherapiepraktijk zijn gevestigd.

Scholen

In Chaam zijn er 2 basisscholen, Het Beekdal (protestant-christelijk) en De Driesprong (rooms-katholiek). Na de basisschool kiest de jeugd voor een middelbare school in Baarle-Nassau of Breda.

Kinderopvang

In Chaam zijn er een peuterspeelzaal, 2 kinderdagverblijven, diverse gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang.

Sport & Recreatie

Aan sport en recreatie is geen gebrek! In Chaam heb je een actieve voetbal- en tennisvereniging, twee bootcampclubs, een loopgroep, een wielervereniging en een paardensportvereniging. Bij de fysiotherapiepraktijk De Praktijk kun je fitnessen. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, diverse biljartclubs, een bridgeclub, schaakclub, muziekvereniging, Vrouwen van NU en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). In het cultureel centrum Taxandria aan de Gilzeweg zijn o.a. de Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam, Heemkundekring Ledevaert gevestigd als ook het SKAC (Stichting Kultureel Activiteiten Centrum). Het SKAC organiseert een groot aantal activiteiten voor jong en oud als ook veel cursussen.

Zoek je juist wat meer verkoeling of (nog) meer ontspanning? Dan kun je genieten van een mooie boswandeling of gaan zwemmen bij een van de recreatieplassen in de buurt. Op ca. 9 kilometer afstand ligt ’t Zand en op ca. 11 kilometer afstand liggen de Galderse Meren.

Ligging & Openbaar vervoer

Chaam is centraal gelegen op ca. 50 autominuten van de grote steden Rotterdam en Antwerpen met al hun voorzieningen. Daarnaast sta je in ca. 30 minuten met de bus op het station van Breda en in ca. 45 minuten op het station van Tilburg.

Wil je meer informatie over Chaam en omgeving?

Voorlopige cijfers december 2016, bron ABG gemeenten

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Chaam €  281.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Chaam?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Chaam en omgeving.

 

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden