Baarle is een enclavedorp dat bestaat uit België en Nederland. Deze twee landen liggen kris kras door elkaar. Er zijn zelfs huizen die deels in België en deels in Nederland staan. Het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse supermarkten, bakkers, kledingwinkels, cafés en restaurants. Ook heeft Baarle-Nassau een verzorgingshuis, een tandartsenpraktijk en gezondheidscentrum waarin o.a. twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapiepraktijk, een diëtist en een ergotherapiepraktijk zijn gevestigd.  Brabantse steden zoals Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch zijn vlot bereikbaar, maar ook de Belgische steden Turnhout en Antwerpen.

Scholen

In Baarle-Nassau zijn er 2 basisscholen, De Akkerwinde (rooms-katholiek) en De Regenboog (openbaar). Er is 1 middelbare school, De la Salle. Na de basisschool kiest de jeugd voor de middelbare school in het dorp zelf, of ze gaan naar Goirle of Breda.

Kinderopvang

In Baarle-Nassau/Hertog zijn er 3 kinderdagverblijven, diverse gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang.

Sport & Recreatie

Baarle-Nassau heeft een rijk verenigingsleven met o.a. een actieve voetbalvereniging, tennisvereniging, atletiekvereniging, badmintonvereniging, bootcampclub en een paardensportvereniging. Ook kun je lessen taekwondo, kickfun en zelfverdediging volgen bij Sportvereniging Baarle. Bij Sporthotel Bruurs kun je overnachten, indoor tennissen, squashen, fitnessen, groepslessen volgen, zwemmen en naar de sauna. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, biljartclubs, een schaakclub, muziekvereniging, wielervereniging, Vrouwen van NU en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). In het cultureel centrum aan de Pastoor de Katerstraat is o.a. de bibliotheek gevestigd. Het cultureel centrum organiseert een groot aantal activiteiten voor jong en oud als ook veel cursussen.

Zoek je meer rust en ontspanning, dan kun je ook in Baarle-Nassau een boswandeling maken of verkoeling zoeken bij recreatieplas ’t Zand, gelegen op ca. 8 kilometer afstand.

Ligging & Openbaar vervoer

Op een klein uur rijden liggen de grote steden Rotterdam en Antwerpen met al hun voorzieningen. Daarnaast sta je in ca. 45 minuten met de bus op het station van Breda en in ca. 40 minuten op het station van Tilburg.

Wil je meer informatie over Baarle-Nassau en omgeving?

Voorlopige cijfers december 2016, bron ABG gemeenten

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Baarle-Nassau €  237.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Baarle-Nassau?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Baarle-Nassau en omgeving.

 

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden