Het Brabantse dorp Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Niet alleen Brabantse steden zijn dichtbij, ook de Zuid-Hollandse stad Rotterdam en de Belgische stad Antwerpen zijn vlot bereikbaar. Alphen heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. een supermarkt, bakker, slager, cafés en restaurants. Daarnaast heeft Alphen een verzorgingshuis, een tandartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en een huisartsenpraktijk.

Scholen

In Alphen is er 1 basisschool, de Willibrordus School (rooms-katholiek). Na de basisschool kiest de jeugd voor een middelbare school in Baarle-Nassau of Goirle.

Kinderopvang

In Alphen zijn er een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, diverse gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang.

Sport & Recreatie

Aan sport en recreatie is geen gebrek! In Alphen heb je een actieve voetbal- en tennisvereniging, een wielervereniging en een ponyclub. In de sporthal kun je zaalvoetballen, tennissen, squashen, badmintonnen, volleyballen en dansen. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, diverse biljartclubs, een schaakclub, muziekvereniging en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). In het cultureel centrum Den Heuvel aan het Binckplein kun je o.a. genieten van verschillende (streek-)theatervoorstellingen.

Zoek je juist wat meer verkoeling of (nog) meer ontspanning? Dan kun je genieten van een mooie boswandeling of gaan zwemmen bij recreatieplas ’t Zand, gelegen op ca. 2 kilometer afstand van het dorp.

Ligging & Openbaar vervoer

In minder dan een uur rijden bereik je de grote steden Rotterdam en Antwerpen met al hun voorzieningen. In ca. 40 minuten sta je met de bus op het station van Breda en in ca. 30 minuten op het station van Tilburg.

Wil je meer informatie over Alphen en omgeving?

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)
Zodra de cijfers van 2016 beschikbaar zijn, zullen wij deze publiceren. 
 

 

 

Nederland €  230.000
Noord-Brabant €  236.000
Alphen €  271.000

 

 Bron: CBS 2015

Wonen in Alphen?

Wij vertellen je graag over de woonmogelijkheden van Alphen en omgeving.

Ja, vertel mij meer over de mogelijkheden