Deze diashow vereist JavaScript.

€ 724.000 kosten koper
Bouwjaar 1956
Perceeloppervlakte ca. 6.555 m²
Inhoud woonhuis ca.  3.517 m³
Woonoppervlakte ca. 496 m²
Overige inpandige ruimte ca. 410 m²
Externe bergruimte ca. 47 m²
Download de brochure, klik hier!

Een uniek object met een rijke historie, het voormalig KI-station van de KI-vereniging ‘De Oosterwijk’ te Alphen (1953 – 1986). Het bestaat uit een bedrijfswoning met bijbehorende stallen wat als geheel beeldbepalend is voor de omgeving. De woning heeft een ruime lichte woonkamer met openkeuken, slaapkamer beneden, bijkeuken en drie slaapkamers op de 1e verdieping met badkamer. Verder is er een bijkeuken, een voormalige vergaderruimte, werkplaats, kantoor, laboratorium en diverse stallen. Daarnaast is er een garage en een berging. Het geheel is gelegen op een ruim perceel van 6.555 m².

De woning ligt in het buitengebied van Alphen dicht bij het natuurgebied De Hoevens en recreatiegebied ‘t Zand.

Een object met veel  mogelijkheden, is jouw interesse gewekt? Wij mogen je namens de eigenaren van harte welkom heten om je de potentie van dit object te laten ervaren.

Indeling:

Woning

Begane grond

Entree / hal

Via de entree aan de voorzijde kom je in de hal. De hal geeft toegang tot de woonkamer, opbergkasten, toilet en slaapkamer beneden. Hier is ook de trap naar de 1e verdieping.

Woonkamer

De ruime woonkamer van ca. 45 m² (incl. openkeuken) is zeer licht door de grote raampartijen met uitzicht op de voortuin en de binnenplaats voor de garage.

Openkeuken

De keuken is aan de achterzijde van de woonkamer gelegen en wordt afgescheiden door een barretje. De keuken is een L-opstelling met een ruim werkblad, boven- en onderkasten en is voorzien van een 4 pits gaskookplaat, oven, RVS-afzuigkap, RVS spoelbak, koelkast en vaatwasser.

Bijkeuken

Vanuit de keuken ga je naar de bijkeuken. Deze is deels betegeld en hier is onder andere de aansluiting voor de wasmachine en droger. De bovenkastjes bieden extra bergruimte. Vanuit de bijkeuken kun je naar de voortuin en de voormalige vergaderruimte c.q. multifunctionele ruimte. Deze ruimte ligt in het stalgedeelte achter de woning.

Slaapkamer

Vanuit de hal ga je naar de ruime slaapkamer 1 op de begane grond, groot ca. 3.37 x 5.22 m. In de slaapkamer zijn twee inbouwkasten. De drie raampartijen zorgen voor voldoende licht in de kamer. In deze kamer bevindt zich ook de meterkast voor de woning, bestaande uit 6 lichtgroepen.

1e verdieping woning

Via de trap in de hal ga je naar de 1e verdieping waar drie slaapkamers en de badkamer zijn gelegen.

Slaapkamer 2 is gelegen aan de achterzijde van de woning en is groot ca. 3.18 x 3.51 m en heeft een inbouwkast. Vanuit deze kamer is met een losse trap de zolder boven de woning bereikbaar.

Slaapkamer 3 is gelegen aan de achterzijde van de woning en is groot ca. 3.18 x 3.49 m en heeft een inbouwkast.

Slaapkamer 4 is gelegen aan de voorzijde van de woning en is groot ca. 2.31 x 3.51 m.

De badkamer is aan de voorzijde gelegen en is ca. 2.31 x 3.49 m groot. Deze is geheel betegeld en voorzien van een ligbad, douche en wastafelmeubel met dubbele wastafels.

Vanuit de overloop is er een bergruimte bereikbaar met een afmeting van ca. 1.30 x 1.76 m.

2e verdieping woning

Boven de woning is een zolder welke toegankelijk is via een losse trap in slaapkamer 2.

Stallen

Vanuit de bijkeuken is de achtergelegen stal te bereiken en kom je direct in de voormalige vergaderruimte c.q. multifunctionele ruimte.

De stal is opgetrokken uit metselwerk waarvan de buitengevels zijn voorzien van een spouwmuur. Het dak bestaat uit gebakken pannen. De verdiepingsvloer is van holle bouwsteen afgewerkt met een cementdekvloer.

In de aan de woning geschakelde stal zijn onder andere de voormalige vergaderruimte, kantoor, werkruimte, laboratorium/kantine en stallen gevestigd.

Voormalige vergaderruimte c.q. multifunctionele ruimte is ca. 4.50 x 6.07 m groot.

De stal is ook vanuit buiten bereikbaar via hal 1, waarvan de entree is gelegen op de binnenplaats achter de woning en via hal 3, waarvan de entree is gelegen aan de voorzijde van het pand. In deze hallen zijn diverse inbouwkasten. Vanuit hal 3 is via een vlizotrap de zolder boven de stal te bereiken.

Vanuit hal 1 is de werkruimte / werkplaats te bereiken. Vanuit hal 3 is het kantoor te bereiken. Tussen het kantoor en de werkruimte is een toilet en een ruime bergkast. Al deze ruimtes zijn voorzien van radiatoren.

In hal 2 is de meterkast voor de stal en de schuur, bestaande uit 8 lichtgroepen een 3 krachtgroepen. Via hal 2 ga je naar de grote stal, groot ca. 16.59 x 11.12 m groot. Deze is voorzien van een holle bouwsteen plafond en een betonnen vloer. In het plafond is er ook een luik om de zolder boven de stal te bereiken.

Vanuit de stal kom je in de zogenaamde voorstal. Deze is ca. 7.39 x 5.19 m groot en heeft een dubbele houten deur naar buiten.

Vanuit de voorstal is de kantine c.q. het voormalig laboratorium te bereiken. Deze is ca. 3.62 x 5.19 m groot. Deze ruimte is ook voorzien van radiatoren. De wanden zijn deels betegeld en de vloer geheel.

Vanuit de voorstal ga je naar de achtergelegen schuur. Deze werd gebruikt voor groepsaccommodatie. Het gebouw bestaat uit het centrale schuurgedeelte als ook een hal, wasruimte, een tweetal toiletten en een doucheruimte.

De schuur/groepsaccommodatie is ca. 11.03 x 12.67 m groot.

De gehele schuur en overige ruimtes zijn voorzien diverse buitendeuren en raampartijen voor voldoende licht.

1e verdieping stal

Boven de stal is een grote open zolder welke bereikbaar is via de vlizotrap in hal 2 en vanuit een luik in de stal. In de topgevel aan de zuidzijde is er een dubbele deur, zodat ook grotere spullen opgeslagen kunnen worden. De gehele vloer is afgewerkt met een cementdekvloer. Het vloeroppervlak van de zolder is ca. 30.59 x 10.84 m.

Garage & buitenterrein

De woning met stal, schuur en garage is gelegen op een ruim perceel van ca. 6.555 m². De tuin, weiland achter de woning is op het oosten gelegen. Links van de woning is er een oprit welke toegang geeft aan de ruime garage, ca. 3.40 x 6.00 m groot. De garage is voorzien van een zadeldak met gebakken pannen.

Achter de garage en de woning ligt een houten berging, ca. 4.15 x 8.78 m groot met overkapping ca. 4.15 x 4.22 m groot.

Achter de woning, schuur en stallen ligt de tuin met verschillende verharde zitjes.

Aan de voorzijde van de woning en de stal ligt een ruime voortuin. Rechts is er een oprit naar het achterterrein. Deze oprit als ook het pad om de stal/schuur is geheel verhard. De schuur en stal zijn dan ook rondom goed bereikbaar. De oprit is voorzien van een poort en is geheel af te sluiten.

Rechts naast de oprit van de stal ligt een weiland welke doorloopt tot achter de panden.

Kenmerken

  • Bouwjaar 1956.
  • Ruime woning met vier slaapkamers, waarvan een beneden.
  • Vloeren van zowel woning als stal voorzien van betonnen verdiepingsvloeren.
  • Houten kozijnen.
  • Woning grotendeels voorzien van dubbel glas.
  • Cv-ketel Remeha 2019.
  • Stal en schuur gebouwd in stenen spouwmuren.
  • Voor veel doeleinden geschikt.
  • Interessante geschiedenis.
  • Karakteristieke gebouwen en beeldbepalend in de omgeving.
  • Gelegen in het buitengebied van Alphen.
  • Natuurgebieden als de ‘Hoevens’ en ‘’t Zand’ zijn in de buurt.

Verkoopvoorwaarden

  • Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

  • Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 64 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

  • Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Bestemmingsplan

De geheel is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Alphen-Chaam 2010, geconsolideerd’ en heeft de bestemming ‘recreatie – recreatiewoning’.

Het geheel biedt veel mogelijkheden waarin wij graag met u meedenken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor of de gemeente Alphen-Chaam.

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

*Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

Onderstaande video geeft een goede impressie van de woning en de stallen.

Onderstaande video geeft een goede impressie van het perceel, de ligging en de omgeving.