Belastingaangifte; ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Ons land is een land van regels en het is niet eenvoudig om in dat doolhof de weg te vinden! Het is dan ook niet voor iedereen gemakkelijk om de fiscale mogelijkheden ten volle te benutten en zo weinig mogelijk te betalen.

Tussen 1 maart en 30 april mogen we weer belastingaangifte doen. Maar hoe haal je nou het meeste uit je aangifte? Met de leus “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” helpt de fiscus je om snel aangifte te doen. De meeste aftrekposten vult de Belastingdienst niet vooraf voor je in en de fiscus gaat je echt niet actief wijzen op een fiscale aftrekpost.

Veel mensen weten het niet, maar zo kan je bijvoorbeeld allerlei zorgkosten boven een niet-aftrekbare drempel als aftrekpost opgeven. Ben je een gulle gever? Dan mag je de giften aan doelen met een ANBI-status boven een niet-aftrekbare drempel aftrekken van de belasting.

Je kunt dus belasting besparen door scherp te zijn bij het invullen van de belastingaangifte en soms doe je ook goede tips op voor volgend jaar.

Als je samen met je partner aangifte doet, besteedt dan extra aandacht aan het verdeelscherm. Je kunt in het verdeelscherm gemakkelijk bekijken hoe je samen zo min mogelijk belasting betaald, zonder dat je je daarvoor in alle lastige regels hoeft te verdiepen.

Wacht niet tot het allerlaatste moment! De fiscus wil je aangifte voor 1 mei binnen hebben. Stuur je je aangifte voor 1 april in, dan heb je zeker antwoord voor 1 juli. Stuur je de aangifte na 1 mei in en heb je recht op een teruggaaf, dan krijg je dit later. En helaas krijg je geen rente over het bedrag wat je terug krijgt…

Ik help je graag bij de belastingaangifte. Wil je meer weten over de mogelijkheden om het maximale uit jouw belastingaangifte te halen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via 06-48834196 of via info@seniorenadviesmariellewouters.nl.

Mariëlle Wouters-Heestermans
www.seniorenadviesmariellewouters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *