Deze diashow vereist JavaScript.

VERKOCHT
Bouwjaar ca. 1872
Perceeloppervlakte ca. 425 m²
Woonoppervlak ca. 119 m²
Inhoud ca. 529 m³
Overig inpandige ruimte ca. 25 m²
Gebouw gebonden buitenruimte ca. 25 m²
Aanvaarding in onderling overleg
Download de brochure, klik hier!

Deze karakteristieke vrijstaande woning is gelegen aan de toegangsweg, ingericht als 30 km/u gebied, naar Alphen,. De woning staat op een ruim perceel met diepe tuin. Er zijn nog veel oude elementen en deze bepalen in grote mate het karakter van de woning.

Op de begane grond is een hal, een woonkamer, een ruime leefkeuken, kelder, bijkeuken, toilet en badkamer. Via de vaste trap ga je naar de 1e verdieping waar zich drie slaapkamers en een badkamer bevinden. Via een vaste trap ga je naar de 2e verdieping waar de zolder is. Op de eigen oprit is er voldoende plaats voor het parkeren van minimaal twee/drie auto’s. Achter de woning is er een ruime berging en overkapping, wat in de zomer een heerlijk plek is om te zitten.

Is jouw interesse gewekt? Wij nodigen je graag uit voor een bezichtiging.

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

Begane grond

Via de entree aan de voorzijde van de woning kom je in de hal waar de meterkast is. De voordeur is aan de bovenzijde afgerond, wat typisch is voor de bouwstijl in de jaren dertig als ook het glas en lood raam. De tegelvloer is nog origineel. De meterkast heeft 5 groepen en 2 aardlekschakelaars. Hier is de vaste trap naar de 1e verdieping. Vanuit de hal ga je naar de woonkamer.

De woonkamer heeft nog het originele plafond wat wit is geschilderd en de vloer is van massief hout. Centraal in de ruimte staat een houtkachel. De details en de afwerking, zoals de paneeldeuren, welke nog naar vroeger verwijzen, bepalen in grote mate de sfeer.

Via de woonkamer ga je naar de ruime leefkeuken. Ook deze ruimte heeft nog het originele plafond. De keuken is in een hoekopstelling met voldoende boven- en onderkastjes. In het werkblad is een dubbele spoelbak en de keuken is uitgerust met een koelkast, 4 pits gasfornuis, afzuigkap en oven. Vanuit de keuken is de kelder van ca. 3.00 x 1.50 m bereikbaar.

Via de keuken ga je naar de bijkeuken. Hier is onder andere de aansluiting voor de wasmachine. Vanuit de bijkeuken ga je naar de extra badkamer, toilet en berging. In de bijkeuken is ook de achterdeur welke gebruikt wordt als de toegangsdeur voor dagelijks gebruik naar de woning.

De badkamer beneden is eenvoudig qua afwerking en heeft een douche en wastafel met spiegel.

In de bijkeuken is ook het toilet beneden.

Via de bijkeuken is de berging bereikbaar waarboven zich een zolder bevindt.

1e verdieping

Via een vaste trap ga je naar de 1e verdieping. Het glas in lood raam zorgt voor voldoende licht op de overloop. Vanuit hier zijn de drie slaapkamers en badkamer bereikbaar. Op de overloop is een inbouwkast.

Slaapkamer 1: Deze heeft een afmeting van ca. 4.00 x 3.35 m en heeft uitzicht op de achtertuin. De kamer heeft twee inbouwkasten.

Slaapkamer 2: Deze ligt aan de voorzijde van de woning en heeft een afmeting van 3.10 x 2.65 m.

Slaapkamer 3: Deze ligt aan de voorzijde van de woning en heeft een afmeting van 2.50 x 2.09 m.

Badkamer: De badkamer heeft een afmeting van 2.50 x 2.67 m en heeft een wastafel met spiegel, een toilet en een ligbad. Vanuit de dakkapel heb je uitzicht op de achtertuin.

2e verdieping

Via de vaste trap op de overloop ga je naar de 2e verdieping. Je komt op de zolder waar veel ruimte is.

Tuin & berging

De diepe achtertuin is gelegen op het zuidoosten. De overkapping met berging van ca. 4.00 x 2.50 m is geschikt voor de fietsen, tuingereedschap en andere spullen. De overkapping van ca. 4.00 x 5.70 m is een heerlijk plek om te zitten en te genieten van het uitzicht op de tuin.

De oprit biedt plaats voor minimaal 2 tot 3 auto’s. Vanuit de oprit is er ook een achterom, welke volgens goed Brabants gebruik, als toegang tot de tuin en woning wordt gebruikt.

Kenmerken

 • Bouwjaar ca. 1939.
 • Jaren’30 woning met originele details.
 • Veel bergruimte.
 • In 1991 zijn er kunststofkozijnen geplaatst met dubbelglas.
 • De verdiepingsvloeren zijn van hout.
 • C.v.-combiketel (ATAG 2009).
 • Ruime tuin gelegen op het zuidoosten.
 • Parkeergelegenheid op eigen terrein.
 • Voorzieningen als winkels, school en horeca in de buurt.
 • Dichtbij natuurgebieden ‘De Hoevens’ en ‘het Zand’
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

 • Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

 • Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 79 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

 • Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

* Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.