De aankoop van je woning, van droom tot werkelijkheid

Als je op zoek bent naar een koopwoning, dan zijn er voldoende online mogelijkheden om woningen te zoeken en om bezichtigingen aan te vragen. Maar wat doe je als jouw droomwoning hebt gevonden?

Het kopen van een woning is leuk, maar ook spannend! Neem je eigen aankoopmakelaar mee om je goed te laten adviseren. Zo ben je er zeker van dat jouw belangen optimaal worden behartigd en krijg je een onafhankelijk advies.

Wij helpen je graag bij de aankoop van een nieuwe woning.

Stap 1. De zoektocht


We inventariseren je woonwensen en gaan actief op zoek naar een geschikte woning. Door ons netwerk

zijn we vaak eerder op de hoogte van woningen die in de verkoop komen, zowel op korte als wat langere termijn. Vaak hebben we dus alternatieven waar je zelf misschien niet op zou komen.

 

Stap 2. Bezichtigen & de onderhandeling


We gaan samen met jou de woning bezichtigen die je hebt gevonden. We doen onderzoek naar en geven advies over de bouwkundige staat, de staat van onderhoud, omgevingsfactoren, de prijsstelling en een reële aankoopwaarde. Wanneer nodig kijken we aan de hand van het bestemmingsplan wat de (uitbreidings-)mogelijkheden zijn en bij een appartement onderzoeken we ook of de Vereniging van Eigenaren gezond is en voldoende reserves opbouwt.

Staat niets ons meer in de weg, dan voeren we in samenspraak met jou de onderhandelingen.

Stap 3. Gekocht!


Nadat we mondeling overeenstemming hebben bereikt met de verkopende partij ontvangen we een koopakte. Uiteraard controleren wij deze koopakte voor je. Omdat je niet dagelijks een woning koopt of verkoopt, vinden we het belangrijk dat je weet wat er getekend wordt. Daarom gaan we samen om tafel en lichten we de koopovereenkomst toe. Ook controleren wij de documenten die je van de notaris ontvangt, helpen we je bij de laatste inspectie en gaan we mee naar de notaris.

 

Zijn er na het aankooptraject vragen of onduidelijkheden? Dan helpen wij je graag verder!

 

Ja, ik wil graag een afspraak