Deze diashow vereist JavaScript.

VERKOCHT
Bouwjaar ca. 1800
Perceeloppervlakte ca. 585 m²
Inhoud woonhuis ca. 585 m²
Woonoppervlakte ca. 133 m²
Overige inpandige ruimte ca. 27 m²
Brochure? Klik hier!

Aan de Dorpsstraat in Chaam staat deze vrijstaande woning op een perceel van maar liefst 585 m². De woning moet gemoderniseerd worden en is daarmee ideaal voor mensen die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Zie jij jouw droomhuis al voor je?

 

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

Begane grond

Via de entree aan de voorzijde van de woning kom je in de hal met de meterkast (4 groepen en een aardlekschakelaar). Vanuit de hal kun je naar de slaapkamer (ca. 4.08 x 3.35 m) aan de voorzijde van de woning, voorzien van een vaste kast en een wastafel én je kunt naar de woonkamer en de keuken. Daarnaast geeft de vaste trapopgang in de hal je toegang tot de 1e verdieping.

De woonkamer is ca. 26 m² groot en voorzien van een open haard. De grote raampartijen zorgen voor een fijne lichtinval. Middels een loopdeur kun je naar de keuken gelegen aan de achterzijde van de woning.

De keuken heeft een rechte keukenopstelling met diverse onderkasten, een r.v.s. spoelbak en een stenen werkblad. Daarnaast heb je in de keuken een los gasfornuis met oven, een afzuigkap en een koelkast. Extra bergruimte vindt je in de trapkast. Ook bevinden zich in de keuken de aansluiting ten behoeve van de wasmachine en de opstelplaats van de geiser ten behoeve van het warm water. Met een loopdeur kun je naar de bijkeuken/berging.

In de bijkeuken/berging bevinden zich de toilet- en doucheruimte.  Vanuit hier kun je met een loopdeur naar de tuin.

1e verdieping

Op deze verdieping heb je een overloop die toegang biedt tot 2 slaapkamers, de bergzolder en bergruimte achter de knieschotten. De slaapkamers kun je relatief eenvoudig naar eigen wens indelen, waarbij je één of twee extra slaapkamers kunt creëren op de bergzolder.

Op de huidige bergzolder bevindt zich de opstelplaats van de C.V.-ketel.

Tuin & Berging

De zonnige achtertuin is gelegen op het zuidoosten een voorzien van bestrating, diverse bomen en borders. Je hebt geen directe inkijk van achterburen. Dit zorgt voor extra privacy.

De oprit naast de woning biedt parkeergelegenheid aan twee auto’s.

Naast de woning bevindt zich de aanpandige berging voorzien van een loopdeur en elektra.

Kenmerken

 • Bouwjaar ca. 1800.
 • Houten kozijnen, m.u.v. twee kozijnen op de 1e verdieping. Deze zijn van kunststof.
 • Gedeeltelijk dubbel glas.
 • De begane grondvloer is deels van hout en deels van beton.
 • De verdiepingsvloer is van hout.
 • De woning wordt verwarmd middels een C.V.-ketel.
 • De woning wordt voorzien van warm water d.m.v. een geiser.
 • Zonnige tuin op het zuidoosten.
 • Parkeergelegenheid voor twee auto’s op eigen terrein.
 • Scholen, sportvelden en winkels zijn dichtbij.
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

 Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

 • Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 200 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

 • Eigenaar geen bewoner geweest

De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond en kan derhalve de kopende partij niet informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan de woning, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest, indien hij deze woning wel zelf feitelijk had gebruikt en zal met deze reden dus ook opgenomen worden in de koopakte.

 • Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Chaam

Chaam ligt in de grensstreek tussen Breda en Baarle-Nassau en heeft iets meer dan 4.000 inwoners. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een bibliotheek, een Cultureel Centrum en twee basisscholen. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Breda. Er zijn ook goede busverbindingen naar Breda en Tilburg. De doorgaande weg van Breda naar Baarle-Nassau brengt je tot rust en biedt ontsluiting naar de A58 en de A16. Wil je even ontspannen? Dan ga je naar de Chaamse bossen, de Strijbeekse Heide of je wandelt over de landgoederen Hondsdonk of Valkenberg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Chaam!

* Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.