Deze diashow vereist JavaScript.

€ 250.000 kosten koper (let op, alleen te koop in combinatie met nr. Dorpsstraat 58, Chaam)
Bouwjaar 1937
Perceeloppervlakte ca. 360 m²
Totaal oppervlak woning/winkel ca. 140 m²
Gebouw gebonden buitenruimte ca. 18 m²
Externe bergruimte ca. 40 m²
Commerciële/winkel ruimte ca. 40 m²
Brochure? Klik hier!

Dorpsstraat 56 Chaam te koop, vraagprijs € 250.000 kosten koper

Het pand Dorpsstraat 56 Chaam is eventueel ook te huur: huur per maand € 1.000 excl. btw en servicekosten

Vraagprijs Dorpsstraat 58 Chaam, appartement en winkel/commerciële ruimte: totaal € 600.000 kosten koper

De commerciële ruimte beneden is eventueel ook te huur: huur per maand € 2.500 excl. btw en servicekosten

In het centrum van Chaam staat deze woning/winkel. Het bestemmingsplan ‘Centrum Chaam 2016’ geldt hier en op deze locatie is de bestemming ‘Centrum’ van toepassing. Dit betekent dat er de volgende mogelijkheden zijn voor onderhavig object.

 • detailhandel;
 • publieksgerichte dienstverlening;
 • horecabedrijven, categorie 1 en 2;
 • maatschappelijke voorzieningen;
 • ter plaatse van de aanduiding ‘wonen’;
 • ter plaatse van de aanduiding ‘kantoor’, tevens voor een kantoor;

Voor het volledige bestemmingsplan verwijzen wij graag naar de website www.ruimtelijkeplannen.nl of naar de gemeente Alphen-Chaam.

Op de begane grond is de winkelruimte als ook een hal. Aan de achterzijde is momenteel een keuken, toilet en bergruimtes. Op de 1e verdieping zijn een viertal slaapkamers als ook een kleine badkamer. Via een vaste trap ga je naar de zolder.

De winkelruimte heeft een grote raampartij aan de straatzijde.

Het object is gelegen in het centrum van Chaam en is gelegen tegenover het winkelcentrum De Brouwerij. Hier zijn onder andere een bakkerij, bloemenwinkel, Kruidvat, Lidl en Albert Heijn gevestigd. Het winkelcentrum vervult een regionale functie en bedient zowel de inwoners van Chaam als consumenten uit de omgeving. In het zomerseizoen verblijven er tienduizenden toeristen in Chaam en de directe omgeving. Deze toeristen zijn ook voor de middenstand een belangrijke doelgroep.

Het pand is alleen te koop in combinatie met Dorpsstraat 58 Chaam.

Zie jij mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Indeling:

Woning / winkelruimte

Via de voordeur kom je in de hal welke nog een authentieke tegelvloer heeft. Via deze hal kom je winkelruimte.

De winkelruimte is ca. 40 m². Aan de voorzijde is een groot raam/etalage als ook een zijraam. De vloer is van beton en het plafond van platen. Aan de achterzijde is een nis waar ook de toegang tot het toilet is als naar de achtertuin. In de ruimte staat een open draaitrap welke toegang geeft naar de bovenverdieping.

Achter de winkelruimte is nu een werkruimte, cq. voormalige keuken van ca. 3.93 x 2.30 m.

Hier is ook de toegang naar de kelder met een afmeting van ca. 3.90 x 2.30 m.

1e verdieping

Via de vaste trap kom je op de 1e verdieping. Hier zijn 4 slaapkamers en een kleine badkamer.

Slaapkamer 1: afmeting 2.84 x 3.35 m.

Slaapkamer 2: afmeting 2.84 x 3.41 m.

Slaapkamer 3: afmeting 2.33 x 3.41 m.

Slaapkamer 4: afmeting ca. 2.40 x 3.00 m.

Hier is ook een kleine badkamer met douche. Via een vaste trap ga je naar de 2e verdieping.

Zolder

De zolder heeft een oppervlak van ca. 24 m². Aan de voorzijde is een kleine dakkapel. Op de zolder is de CV-ketel geplaatst.

Tuin

De tuin is gelegen achter de winkel en gericht op het zuidoosten. Hier is ook een schuur/berging van ca. 8.00 x 4.00 m

Kenmerken

 • Het object is centraal gelegen in een druk winkelcentrum.
 • Heeft de bestemming ‘Centrum’, wat veel mogelijkheden biedt.
 • Bouwjaar 1937.
 • Houten kozijnen.
 • De begane grond vloer is van beton.
 • De verdiepingsvloeren zijn van hout.
 • Uitermate geschikt voor winkel/commerciële functie.
 • Combinatie met wonen is mogelijk.
 • Frontbreedte van ruim 6 meter, inclusief entree.
 • Eventueel te koop in combinatie met Dorpsstraat 58.
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 80 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Chaam

Chaam ligt in de grensstreek tussen Breda en Baarle-Nassau en heeft iets meer dan 4.000 inwoners. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod en vervult hierin een regionale functie. Er zijn verschillende sportverenigingen, een bibliotheek, een Cultureel Centrum en twee basisscholen. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Breda. Er zijn ook goede busverbindingen naar Breda en Tilburg. De doorgaande weg van Breda naar Baarle-Nassau brengt je tot rust en biedt ontsluiting naar de A58 en de A16. Wil je even ontspannen? Dan ga je naar de Chaamse bossen, de Strijbeekse Heide of je wandelt over de landgoederen Hondsdonk of Valkenberg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen en werken in Chaam!

* Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.