Deze diashow vereist JavaScript.

€ 310.000 kosten koper
Bouwjaar 1982
Perceeloppervlakte ca. 258 m²
Inhoud woonhuis ca.  538 m³
Woonoppervlakte ca. 152 m²
Gebouw gebonden buitenruimte ca. 20 m²
Externe bergruimte ca. 5 m²
Download de brochure, klik hier!

Aan de Commanderiestraat 5 in Alphen, gelegen in een rustige straat en dicht bij een mooi plantsoen met een speelveldje staat deze nette 2-onder-1 kapwoning. De tuinkamer is een mooi verlengstuk van de leefruimte op de begane grond. Er is een ruime oprit met carport. Hierachter is de berging gelegen. Achter de woning ligt een tuin met veel privacy. Op de 1e en 2e verdieping zijn maar liefst 4 slaapkamers en een complete badkamer.

Ben jij op zoek naar een leuke woning gelegen in een rustige straat en dicht bij alle voorzieningen? Dan is deze woning zeker iets voor jou!

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan volgt zsm

Begane grond

Als je de auto op de oprit hebt geparkeerd, dan loop je zo naar de entree van de woning. De hal geeft toegang tot de betegelde toiletruimte met closet en fontein en de trapopgang naar de 1e verdieping. In de hal vind je tevens de meterkast met 5 groepen en 2 aardlekschakelaars. Vanuit de hal kom je in de woonkamer.

De speelse woonkamer in Z-vorm, voorzien van een trapkast, is maar liefst ca. 35 m² groot en staat in open verbinding met de keuken aan de achterzijde van de woning.  De vloer is voorzien van laminaat en de wanden zijn gepleisterd. Aan de voor- en achterzijde van de woonkamer zijn er grote ramen wat de kamer licht maakt. Tussen de keuken is er een baropstelling met een werkblad en opbergruimte. De keuken in wandopstelling heeft diverse onder- en bovenkasten, een 4-pits kookplaat met afzuigkap, een koelkast, een vaatwasmachine en een RVS 1 ½ spoelbak en een kunststof aanrechtblad.

Via de achterdeur ga je naar de tuinkamer achter de woning. Dit is een heerlijke aanvulling van ca. 20 m² op de leefruimte. De tuinkamer heeft aan een zijde een grote inbouwkast. De vloer is afgewerkt met laminaat en het plafond met hout. De stenenwanden zijn witgeverfd. De dubbele tuindeuren geven je toegang tot de achtertuin. De bijkeuken heeft een dubbele deur naar de oprit/carport. Hier is een wasbak aanwezig.

1e verdieping

Met een vaste trap bereik je de overloop. De overloop geeft je toegang tot drie, in grootte variërende, slaapkamers en de badkamer. Op de overloop is er ook een bergkast. Middels een vaste trapopgang kun je naar de 2e verdieping.

De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en is ca. 3.55 x 3.76 m groot. De twee slaapkamers gelegen aan de achterzijde van de woning zijn ca. 2.25 x 2.74 m en ca. 3.25 x 3.27 m groot.

De deels betegelde badkamer (ca. 2.48 x 2.22 m) is voorzien van een douchecabine met thermostaatkraan, een toilet en wastafel met spiegel.

2e verdieping

Met een vaste trap kom je op de 2e verdieping. Je hebt hier een voorzolder met de opstelplaats van de wasapparatuur en een berging met hierin de opstelplaats van de c.v.-ketel. Vanaf de voorzolder bereik je 4e slaapkamer van ca. 4.15 x 4.24 m. Door de grote dakkapel is het een lichte ruimte met uitzicht op de achtertuin.

Tuin, Oprit & Carport

De achtertuin is op het westen gericht, waardoor er nagenoeg de gehele dag zon is. Doordat de tuin grenst aan de percelen aan de Stationstraat biedt deze veel privacy en heb je uitzicht op een groene achterwand. De achtertuin is grotendeels betegeld en voorzien van groenborders. Ook is er een volière aanwezig. Aan de achtergevel van tuinkamer is er een breed elektrisch bediende zonnescherm aanwezig als ook boven de ramen van de 1e verdieping. Deze is handbediend.

De oprit biedt plaats aan twee auto’s waarvan er en onder de carport kan staan. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Om de hoek ligt er een ruim groen plantsoen met speeltoestellen voor de kinderen.

Kenmerken

  • Bouwjaar 1982.
  • Houten kozijnen met dubbel glas.
  • Betonnen verdiepingsvloeren.
  • C.v.-ketel (Viessmann Vitodens 100).
  • De woning is op de begane grond uitgebouwd waardoor er extra leefruimte is ontstaan.
  • Privacy biedende tuin op het westen.
  • Er is parkeergelegenheid op eigen terrein.
  • De woning staat in een rustige en kindvriendelijke buurt, nabij alle dagelijkse voorzieningen en sportvelden.
  • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 37 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

*Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.