Deze diashow vereist JavaScript.

€ 659.000 kosten koper
Bouwjaar 1997
Perceeloppervlakte ca. 760 m²
Inhoud woonhuis ca.  1.209 m³
Woonoppervlakte ca. 313 m²
Overige inpandige ruimte ca. 2 m²
Overige buitenruimte ca. 2 m²
Download de brochure, klik hier!

Deze unieke, onder architectuur gebouwde vrijstaande woning met een ruim atelier is gelegen op een perceel van 760 m². Op de begane grond van de woning bevindt zich de hal, toilet, keuken en woonkamer. Op de 1e verdieping zijn een vijftal slaapkamers en de badkamer. De bijkeuken vormt de verbinding tussen het woonhuis en het atelier. Het atelier is destijds gebouwd als balletstudio maar is nu ingericht als een multifunctionele ruimte, cq. studio en kantoor. Op de begane grond is een grote multifunctionele ruimte, een slaapkamer, een hal welke toegang geeft naar de badkamer en toilet en een centrale hal met trapopgang naar de 1e verdieping. Via de overloop zijn de twee slaapkamers bereikbaar als ook de kantoorruimte. Hier is tevens een toilet en badkamer.

De woning ligt op een toegangsweg naar het centrum van Alphen en dus dicht bij alle voorzieningen.

Is jouw interesse gewekt? Wij mogen je namens de eigenaren van harte welkom heten om je de potentie van deze woning te laten ervaren.

Begane grond

Entree / hal

Via de entree aan de voorzijde kom je in de ruime hal. De hal heeft toegang tot de woonkamer, de woonkeuken, toilet en meterkast (11 lichtgroepen + 1 krachtgroep).  Hier is ook de trap naar de 1e verdieping.

Woonkamer

De ruime woonkamer van ca. 50 m² is zeer licht door de grote raampartijen met uitzicht op de achtertuin. Via een dubbele deur is de tuin te bereiken. Een deel van de woonkamer heeft een vide wat een ruimtelijk gevoel geeft. Kortom, er is een prettige sfeer in de woonkamer aanwezig. De wanden van betonsteen zijn grotendeels wit geschilderd. De vloer is voorzien van laminaat.

Woonkeuken

De woonkeuken heeft een L-opstelling met voldoende boven- en onderkasten en lades. Het extra wandmeubel geeft nog wat extra opbergmogelijkheden. De keuken is voorzien van een ruim werkblad, een RVS-spoelbak, vaatwasser, oven, 4 pits gaskookplaat, een RVS afzuigkap, koelkast en een ruimte voor een losse magnetron. De keuken is zowel via de hal als woonkamer te bereiken. Vanuit de keuken kun je ook naar de bijkeuken, waarachter de multifunctionele ruimte is gelegen.

1e verdieping

Via de trap in de hal ga je naar de 1e verdieping waar vijf slaapkamers en de badkamer zijn gelegen. De vloer op deze verdieping is afgewerkt met laminaat. De wanden op de overloop zijn van grove betonsteen. De wanden in de slaapkamers zijn gestuct.

Slaapkamer 1 is de hoofdslaapkamer, groot ca. 3.98 x 3.99 cm en heeft een schuin hoog plafond. Dit maakt deze kamer extra ruimtelijk.

De overige vier slaapkamers zijn respectievelijk ca. 2.98 x 3.49 cm, ca. 2.98 x 1.98 cm, ca. 2.69 x 3.14 cm en ca. 2.69 x 2.45 cm groot. Deze laatste twee slaapkamers zijn eventueel weer terug te brengen naar de oorspronkelijke enkele slaapkamer (ca. 6.00 x 2.69 cm). Hier is ook een vlizotrap aanwezig welke toegang geeft tot de bergzolder. Ook in de kleinste slaapkamer is een luik aanwezig welke toegang geeft naar de bergruimte boven de slaapkamers.

De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, een separate douche, een zwevend toilet en dubbele wastafels met spiegels.

Multifunctionele ruimte

Haaks op de woning staat de multifunctionele ruimte welke destijds gebouwd is als balletstudio. De bijkeuken vormt de verbinding tussen de woning en de multifunctionele ruimte.

Bijkeuken

In de bijkeuken is een toegangsdeur naar de keuken als ook naar de multifunctionele ruimte. Tevens zijn er twee dubbele toegangsdeuren, waarvan er een naar de tuin leidt. In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Tevens is er een spoelbak met koud en warmwater.

Atelier

Deze multifunctionele ruimte is voor veel doelen geschikt. Door de grote raampartijen is het een lichte ruimte en heeft een vide, wat een ruimtelijk gevoel geeft. De vloer is voorzien van laminaat. Het plafond is gestuct en de wanden zijn van schoonmetselwerk.

Slaapkamer

Op de begane grond is er momenteel een slaapkamer ingericht. Uiteraard is deze ruimte ook geschikt voor andere doeleinden.

Hal, toilet, badkamer

Via de hal achter de slaapkamer zijn het toilet en de badkamer te bereiken. In combinatie met de beneden gelegen slaapkamer maakt het de woning ook geschikt voor mindervalide en is ook levensloopbestendig.

Hal, separate entree

Aan de achterzijde is een hal met een aparte entree. Er is dus een duidelijke scheiding te maken tussen de hoofdwoning en de multifunctionele ruimte oftewel privé en werk. In deze hal is tevens de trap naar de 1e verdieping.

1e verdieping multifunctionele ruimte

Vanuit de overloop zijn de twee slaapkamers te bereiken met een afmeting van ca. 4.00 x 4.06 cm en 2.93 x 2.91 cm. Uiteraard zijn deze ruimtes ook voor andere doeleinden te gebruiken. Boven de 1e verdieping is een bergzolder welke te bereiken is via een vlizotrap.

Vanuit de overloop is de keuken te bereiken. Hier is een keukenopstelling. Vanuit de keuken zijn het toilet en de douche te bereiken.

Kantoor

Achter de keuken bevindt zich een kantoorruimte van ca. 2.69 x 4.68 cm.

Oprit & Tuin

Achter de woning en het multifunctionele gebouw is een fraaie lommerrijke tuin gelegen. De tuin is grotendeels omzoomd met een beukenhaag. De volwassen notenboom achter in de tuin zorgt in de zomer voor veel beschutting. De tuin is deels bestraat met grote tegels en deels voorzien van gras. Er is voldoende ruimte voor heerlijke zitjes en eventueel speelgelegenheid voor kinderen. Achter het multifunctionele gebouw is er een eigen oprit voor het parkeren van je auto. Aan de voorzijde van de woning is er een eigen oprit met parkeergelegenheid voor twee auto’s. In de omgeving is er ook ruim voldoende parkeergelegenheid in de openbare ruimte.

Kenmerken

 • Bouwjaar 1997.
 • Een woning met een ruim multifunctioneel gebouw.
 • Voor veel doeleinden geschikt.
 • Levensloopbestendig.
 • Gezellige speelse indeling.
 • De woning is voorzien van dak-, spouw en vloerisolatie.
 • De vloeren zijn van beton.
 • Hardhouten kozijnen en dubbel glas.
 • Cv-ketel woning NEFIT, april 2020.
 • Cv-ketel multifunctionele ruimte, AGPO, 1997.
 • Scholen, sportvelden en winkels zijn dichtbij.

Verkoopvoorwaarden

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Bestemmingsplan

De woning is gelegen in het bestemmingsplan ‘Kom Alphen 2009’ en heeft de bestemming ‘dienstverlening’. Het volgende gebruik is dan ook toegestaan:

 • publiekgerichte en niet-publiekgerichte dienstverlening;
 • detailhandel, met dien verstande dat die ondergeschikt is aan en ten dienste staat van de onder sub a genoemde bestemmingsomschrijving met een maximale oppervlakte van 25% van het totale bedrijfsvloeroppervlakte tot een maximum van 250 m²;
 • ter plaatse van de aanduiding ‘wonen’, wonen met een maximum van één woning per aanduidingsvlak, tenzij specifiek anders aangeduid ;

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

*Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.