Deze diashow vereist JavaScript.

€ 500.000 kosten koper
Bouwjaar 1932, in 2019-2020 geheel gemoderniseerd
Perceeloppervlakte 643 m²
Inhoud woonhuis incl. garage ca. 637 m³
Woonoppervlakte ca. 141 m²
Overige inpandige ruimte ca. 7 m²
Gebouwgebonden buitenruimte ca. 7 m²
Externe bergruimte ca. 17 m²
Brochure downloaden? Klik hier!

Recent gemoderniseerde en uitgebouwde vrijstaande jaren 30-tig woning, met veel authentieke elementen maar het conform van heden. Deze woning zal je met recht verrassen.

Op de begane grond is een hal met meterkast, een ruime ensuite woonkamer, woonkeuken, bijkeuken, toilet, badkamer en slaapkamer. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een toilet. Op de tweede verdieping is een bergzolder. De woning is gelegen op een ruim perceel met een grote houten berging.

Ben jij op zoek naar een gemoderniseerde woning op een ruim perceel? Dan is deze woning zeker iets voor jou!

 __

Begane grond

Via de entree aan de voorzijde van de woning kom je in de hal die je toegang geeft tot de meterkast (11 groepen en 3 aardlekschakelaars waarvan een PV-groep t.b.v. de zonnepanelen en hoofdschakelaar). Hier is ook de trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal ga je naar de woonkamer. In tegenstelling tot de rest van de woning moet de trap, wanden en plafond nog geschilderd te worden.

Vanuit de hal kom je in de sfeervolle woonkamer welke uit twee delen bestaat. De voor- en achterkamer (totaal ca. 32 m²) worden gescheiden door de originele ensuite schuifdeuren met kasten. De erker aan de voorzijde is voorzien van glas-in-loodramen. De kamer aan de achterzijde heeft een openhaard (deze is door de huidige bewoners nooit gebruikt). De wanden en het plafond zijn afgewerkt met glad stucwerk. De vloer is voorzien van een laminaatafwerking.

Vanuit de woonkamer ga je naar de ruime woonkeuken. Dit deel achter de bestaande woning, (keuken, bijkeuken, toilet, badkamer en slaapkamer) is geheel nieuwbouw (2019-2020). Dit deel van de woning is dan ook geheel voorzien van vloerverwarming. Er is een voorziening gemaakt, zodat in de toekomst ook de woonkamer voorzien kan worden van vloerverwarming.

De maatwerkkeuken, met eikenhouten deurtjes en veel lades en kasten, heeft een ruim hardstenen werkblad. Deze is voorzien van een RVS spoelbak en een afzuigkap. In het werkblad is een keramische kookplaat ingebouwd. Verder is er een ingebouwde vaatwasser, een combi oven/magnetron en een oven met stoomfunctie. Verder is er in dit keukenmeubel een dubbele koelkast ingebouwd. Het luik in het plafond geeft je toegang tot de zolderruimte boven de keuken. De vloer is voorzien van tegels en de wanden en het plafond zijn afgewerkt met glad stucwerk. Vanuit de keuken kun je naar de tuin.

Vanuit de keuken is de diepe kelder bereikbaar. Een perfecte plek voor het bewaren van je verse voedingswaren en eventueel het opleggen van je wijnen.

Achter de keuken is de bijkeuken gelegen. Hier zijn de aansluitingen van de wasmachine, droger en is de opstelling van de CV-ketel (Viessmann 2019). Er is ook een waterontharderinstallatie waardoor onder andere de levensduur van de wasmachine en overige elektrische apparaten wordt verlengd. In de badkamer voorkomt het ook kalkaanslag op de kranen en tegels. Vanuit de bijkeuken kun je naar buiten welke uitkomt in de binnenplaats, links van de woning.

In de bijkeuken is het toilet. Dit bestaat uit een zwevend closet en een fonteintje. De afwerking is met grote tegels en strak stucwerk.

Hier is ook de complete badkamer, bestaande uit een ligbad, inloopdouche en een dubbel wastafelmeubel met spiegel. De badkamer heeft een luxe afwerking.

Beneden is er een slaapkamer van ca. 2.98 x 3.97 m groot. De wanden en het plafond zijn gestuct en de vloer is voorzien van hout. Doordat er beneden een badkamer en slaapkamer is, is de woning levensloopbestendig.

1e verdieping

Via de vaste trap in de hal kom je op de overloop waar drie slaapkamers, een toilet en bergkast zijn gelegen.

Slaapkamer 1 is ca. 2.96 x 4.00 m groot. Deze is aan de voorzijde van de woning gelegen. Door de hoge kap geeft dit een ruimtelijk gevoel. In de knieschotten zijn bergkasten aanwezig.

Slaapkamer 2 is ca. 2.40 x 3.24 m groot en is in het midden van de woning gelegen. Ook hier is in de knieschot een bergkast aanwezig.

Slaapkamer 3 is aan de achterzijde gelegen en is ca. 3.06 x 3.24 m groot. Vanuit hier kijk je uit op de achtertuin. In het knieschot is ook hier een kast ingebouwd.

Op de overloop is een toilet met fonteintje aanwezig. Tevens is er een ruime bergkast. Via een vlizotrap op de overloop is de zolder bereikbaar. Deze is geschikt voor het opbergen van spullen.

Tuin, parkeren & schuur

De woning is gelegen op een ruim perceel. Aan de voor-, zij- en achterkant is er een ruime tuin aanwezig. Links van de woning is de toegang tot de zijingang waar ook de deur naar de bijkeuken zich bevindt. Aan het einde van deze zijingang is er een overkapping welke perfect geschikt is voor het plaatsen van de fietsen en de kliko’s. Aan de voorzijde is deze ingang afgesloten middels een houten poort.

Aan de voorzijde ligt een tuin welke is afgezet met een ijzeren hekwerk. Rechts van de woning is een parkeerplaats voor minstens twee auto’s. Hierachter staat een houtenschuur/berging, groot ca. 3.22 x 5.23, welke voorzien is van elektra en verlichting. Naast en achter de woning ligt de tuin welke is afgezet met een poort en een haag. Er zijn meerdere bestrate terrassen, zodat er altijd wel een heerlijke plek is om te zitten. Op het terras naast de keuken zijn al voorzieningen getroffen voor het plaatsen van een overkapping. Het grasveld biedt mogelijkheden voor de speeltoestellen voor de kinderen.

Kenmerken

 • Bouwjaar Ca. 1932, 2019-2020 geheel gemoderniseerd.
 • Woning recent geheel gemoderniseerd, deels nieuwbouw.
 • Sfeer en karakter van een jaren 30-tig woning.
 • 12 zonnepanelen, 3.36 KWP.
 • Houten kozijnen met dubbel glas.
 • C.v.-combiketel (Viessmann 2019).
 • Energielabel C.
 • Ruime woning (4 slaapkamers).
 • Een grote leefkeuken met veel apparatuur.
 • Lux afgewerkte badkamer en slaapkamer beneden.
 • Levensloopbestendig.
 • Ruime tuin op het zuidwesten gelegen.
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 88 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Chaam

Chaam ligt in de grensstreek tussen Breda en Baarle-Nassau en heeft iets meer dan 4.000 inwoners. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een bibliotheek, een Cultureel Centrum en twee basisscholen. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Breda. Er zijn ook goede busverbindingen naar Breda en Tilburg. De doorgaande weg van Breda naar Baarle-Nassau brengt je tot rust en biedt ontsluiting naar de A58 en de A16. Wil je even ontspannen? Dan ga je naar de Chaamse bossen, de Strijbeekse Heide of je wandelt over de landgoederen Hondsdonk of Valkenberg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Chaam!

* Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.