Deze diashow vereist JavaScript.

VERKOCHT
Bouwjaar 1932
Perceeloppervlakte ca. 248 m²
Inhoud woonhuis ca.  537 m³
Woonoppervlakte ca. 129 m²
Overige inpandige ruimte ca. 6 m²
Externe bergruimte ca. 7 m²
Download de brochure, klik hier!

Deze karakteristieke vrijstaande woning is gelegen in het centrum van Alphen, aan een weg welke is ingericht als 30 km/u gebied. Er zijn nog veel oude elementen aanwezig en de woning heeft een zogenaamde Franse kap, welke in grote mate het karakter van de woning bepalen.

Op de begane grond is een hal, een woonkamer welke uit drie delen bestaat, een moderne keuken, kelder, bijkeuken en toilet. In de woning zijn nog de originele paneeldeuren met glas en lood. Via de vaste trap in de hal ga je naar de 1e verdieping waar zich twee slaapkamers en een badkamer bevinden. Bij de woning is er zowel een voortuin als een tuin aan de zijkant van de woning, welke op het zuiden is gericht.  Achter de woning is er een ruime berging en een zijpoort welke volgens goed Brabants gebruik de dagelijkse achterom is.

Is jouw interesse gewekt? Wij nodigen je graag uit voor een bezichtiging.

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

Begane grond

Via de entree aan de voorzijde van de woning kom je in de hal waar de meterkast is. De voordeur is verdiept in een nis, wat typisch is voor de bouwstijl in deze periode. De tegelvloer is van marmer bianco carrara. De meterkast heeft 7 groepen en 2 aardlekschakelaars. Hier is de vaste trap naar de 1e verdieping. Vanuit de hal ga je naar de woonkamer en de keuken.

De woonkamer bestaat uit drie delen. De voorkamer kan afgesloten worden met de originele ensuite deuren met glas in lood ramen.  Hier is nog een origineel marmer schouwtje met een houtkachel. De midden kamer heeft ook de originele schouw en links en rechts van de ensuite deuren zijn inbouwkasten . De dubbele tuindeuren geven toegang naar de op het zuiden gelegen tuin en zorgen voor heerlijk licht in de woonkamer. Zowel de voor- als middenkamer hebben nog de originele verdeling op de plafonds en zijn wit geschilderd. In de achterkamer is de eethoek opgesteld en heeft een glad gepleisterd plafond. Alle drie de kamers hebben een PVC-laminaat vloer met daaronder de originele houtenvloer. Vanuit de eetkamer is het toilet bereikbaar en kun je naar de tuin en keuken.

De moderne keuken is in 2015 vernieuwd en is compleet met veel onderladen, een hardstenen werkblad, een RVS spoelbak, een 5 pits gaskookplaat, een RVS afzuigkap en een oven van het merk pelgrim novocento. Daarnaast is er een ingebouwde vaatwasser en een koel-vries combinatie. De marmeren vloer vanuit de hal loopt door tot in de keuken.

Vanuit de keuken is de kelder toegankelijk van ca. 2.00 x 3.00 m en een hoogte van ca. 1.80 m. Ideaal voor het bewaren groenten en fruit, maar natuurlijk ook een perfect klimaat om je wijnen op te leggen.

Achter de keuken is er een bijkeuken waar de aansluitingen zijn voor de wasmachine, droger en eventueel een vriezer. Het werkblad en de bergplanken maken het een zeer praktische ruimte

1e verdieping

Via een vaste trap in de hal ga je naar de 1e verdieping. Met uitzondering van de badkamer liggen hier de originele houten vloerplanken. Op deze verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer als ook diverse inbouwkasten. De slaapkamer aan de voorzijde kan eventueel weer opgesplitst worden in twee slaapkamers, zodat er totaal drie beschikbaar zijn. De toegangsdeuren zijn nog aanwezig.

Slaapkamer 1: Deze is aan de voorzijde gelegen en wordt momenteel gebruikt als kantoor/werkkamer. Oorspronkelijk waren dit twee slaapkamers. Er is ook een inbouwkast. De vide geeft de kamer extra ruimte en karakter. De afmeting is ca. 5.15 x 3.90 m.

Slaapkamer 2: Deze ligt aan de achterzijde van de woning en heeft een afmeting van ca. 3.45 x 4.50 m. Langs een zijde zijn een aantal inbouwkasten. De open ruimte tot aan de kapconstructie maakt de kamer heel licht en ruimtelijk. Deze ruimte is voorzien van een airco.

Badkamer: De badkamer is zeer compleet en heeft een afmeting van 3.55 x 5.15 m. In de entree naar de badkamer zijn links en rechts inbouwkasten. De vloer is betegeld met lange stroken met een  houtlook als ook een deel van de wanden. De vloer is voorzien van vloerverwarming. De rest van de wanden is afgewerkt met een groot formaat lichte tegels. Er is een dubbele wastafel, een zwevend toilet, een ligbad en een ruime inloopdouche. Het geheel heeft een luxe uitstraling.

Tuin & Berging

De voortuin is afgezet met een ijzeren hekwerk. Via de poort links van de woning is de toegang naar de tuin. Achter de poort is er ruimte voor het plaatsen van bijvoorbeeld fietsen en kliko’s. Achter de woning is er een berging van ca. 1.90 x 3.60 m. De tuin ligt aan de zijkant van de woning en is op het zuiden gericht. Deze is ook toegankelijk vanuit de woonkamer via de dubbele tuindeuren als ook de eetkamer. Kortom een heerlijke plek om van het voor- tot het najaar van te genieten.

De huidige bewoners huren op ca. 100 meter van de woning een garagebox voor het parkeren van hun auto. De huur is door de nieuwe eigenaren over te nemen.

Kenmerken

 • Bouwjaar 1952.
 • Jaren ’30 woning met originele details.
 • Paneeldeuren met glas in lood ramen.
 • Hardhouten kozijnen met dubbelglas HR++.
 • Buiten in 2019 geschilderd.
 • Een 11-tal zonnepanelen, opbrengst ca. 3.300 KWh per jaar.
 • De verdiepingsvloer is van hout.
 • C.v.-combiketel 2010.
 • Ruime tuin gelegen op het zuiden.
 • Voorzieningen als winkels, school en horeca in de buurt.
 • Aanvaarding in overleg.

Verkoopvoorwaarden

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 67 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Alphen

Alphen is gelegen in de groene driehoek, tussen Breda en Tilburg, ten zuiden van de Rijksweg A58 en omgeven door bossen, waar onder andere landgoed de Hoevens is gelegen. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een Cultureel Centrum, een basisschool en kinderopvang. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Goirle. Er is een ook goede busverbinding naar o.a. Baarle-Nassau en Tilburg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Alphen!

*Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.