Deze diashow vereist JavaScript.

VERKOCHT onder voorbehoud
Bouwjaar 1970
Perceeloppervlakte 13.600 m²
Inhoud woonhuis ca. 768 m³
Woonoppervlakte ca. 203 m²
Externe bergruimte ca. 268 m²
Brochure? Klik hier!

Aan de rand van Chaam met uitzicht over de landerijen en nabij alle voorzieningen staat deze vrijstaande woning met grote schuur met kantoor, kantine en paardenstal met 3 boxen op een perceel van maar liefst 13.600 m² (exclusief hertenweitje).

Op het perceel staat verder een voormalige vlindertuin, een volière, een gezellig tuinhuisje. Het weiland geeft de mogelijkheid om paarden c.q. dieren aan huis te houden. De woning is in 2015 geheel gemoderniseerd.

Op de begane grond is een hal met meterkast, slaapkamer met een ensuite badkamer, een woonkeuken, een bijkeuken, toilet, een royale woonkamer en een serre. Op de eerste verdieping zijn er naast de 2 slaapkamers een toilet met wastafel en 2 bergruimtes met bergkasten.

De woning is eventueel ook inclusief het hertenweitje van ca. 2.000 m² te koop. Dit maakt het totaal oppervlak van het perceel 15.600 m². Het hertenweitje is gelegen aan de openbare weg en komt mogelijk in aanmerking voor een bouwtitel onder de regeling Ruimte voor Ruimte. Hiervoor zal de gemeente nog wel toestemming voor moeten geven en zal er bij Ruimte voor Ruimte een bouwtitel aangekocht moeten worden. De vraagprijs van de woning incl. het hertenweitje in de huidige situatie is € 749.000 kosten koper en zonder hertenweitje € 649.000 kosten koper.

Wil je meer foto’s zien of zelfs een virtuele tour door deze woning? Klik dan hier!

__

Begane grond

De woning is in 2015 geheel gemoderniseerd en voorzien van vloerverwarming op de gehele benedenverdieping, m.u.v. de bijkeuken. De wanden en plafond zijn opnieuw gestuct en de vloeren voorzien van een harde vinyl (PVC) en daardoor heel sterk en krasvast.

Via de entree aan de voorkant van de woning kom je in de hal die je toegang geeft tot de meterkast (8 groepen, 2 krachtgroep en 3 aardlekschakelaars) en de vaste trap naar de 1e verdieping. De vide geeft de hal een ruimtelijk en open gevoel. Vanuit de hal kom je in de keuken, woonkamer en slaapkamer/badkamer.

Beneden is er een ruime slaapkamer met een ensuite badkamer. Op de betonnen vloer ligt vloerbedekking en de wanden zijn glad gestuct. Er zijn een tweetal ruime inbouwkasten. Aan het plafond is er een tv-aansluiting. Het geheel heeft een moderne uitstraling. De slaapkamer en de ensuite badkamer zijn voorzien van een airco installatie.

De badkamer is compleet en heeft door het hoog afwerkingsniveau een luxe uitstraling. Een ruime inloopdouche, een ligbad, wandcloset, een dubbel badkamermeubel en de designradiator maken het geheel af.

De woonkamer heeft een oppervlak van ca. 44 m² en is door de grote raampartijen licht. De gashaard staat centraal en geeft in de winter een comfortabele warmte. De kamer is afgewerkt met hoogwaardige materialen. Het plafond is glad gestuct als ook de wanden. Aan het plafond is een beamer met ingebouwd presentatiescherm ingebouwd wat ter overname wordt aangeboden. De woonkamer is tevens voorzien van een airco-installatie, zodat de woning ook tijdens de steeds warmer wordende zomers aangenaam koel is.

De woonkeuken (ca. 20 m² groot) is gelegen aan de achterzijde van de woning. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht naar de tuin. Het betreft een ruime leefkeuken met een keuken in hoekopstelling en de volgende apparatuur; 1½ spoelbak, vaatwasmachine, 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast en combimagnetron. In de keuken is ook een ruime provisiekast. Vanuit de keuken loop je naar de serre, bijkeuken, woonkamer en hal.

De serre is van groen gecoat aluminium en ligt aan de achterzijde van de woning. De serre is bereikbaar via de schuifpui van de woonkamer en de leefkeuken. De serre heeft een dubbele schuifdeur naar het terras. Een heerlijke ruimte dus om in het voor- en naseizoen nog langer van het prachtige uitzicht op de tuin te genieten.

In de bijkeuken is een toiletruimte met een wandcloset en fontein. Achter de schuifwanden zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger en is er tevens ruimte voor het opbergen van schoonmaakspullen. Vanuit de bijkeuken kun je naar de keuken en de tuin.

1e verdieping

Via de vaste trap in de hal ga je naar de 1e verdieping. De overloop geeft toegang naar de 2 ruime  slaapkamers, 2 bergruimtes en een toilet met wastafel.

De 2e slaapkamer heeft een afmeting van ca. 5.20/9.44 x 2.65/3.93 m (vloeroppervlak) groot. Hier ligt vloerbedekking, de wanden zijn glad gestuct. Er is een ruime inbouwkast als ook een wastafel met warm en koud water. Naast de verwarming is er ook een airco aanwezig.

De 3e slaapkamer heeft een afmeting van ca. 5.10 x 4.01 m (vloeroppervlak) groot. Hier ligt vloerbedekking, de wanden zijn glad gestuct. Er is een ruime inbouwkast als ook een wastafel met warm en koud water.

In de bergruimte aan de achterzijde van de woning zijn inbouwkasten. Hier bevindt zich de CV-combiketel Nefit 2015.

Aan de voorzijde van de woning is nog een extra bergruimte.

Er is een toilet met wastafel en spiegel aanwezig.

Schuur & kantoor

Bij de woning staat een grote schuur (afmetingen ca. 24.47 x 9.57 m) waarin een kantoorruimte en een kantine met keuken aanwezig zijn. De overige ruimte is geschikt voor opslag of werkplaats. Achter de schuur is een grote ruimte (afmetingen ca. 4.80 x 9.57 m) welke in het verleden gebruikt werd als vlindertuin. Het is een multifunctionele ruimte en dus voor vele doeleinden geschikt. De schuur/het kantoor heeft elektra, water en is aangesloten op het openbaar riool. De ruimte heeft een eigen CV-combiketel Atag 2011.

Tuin, paardenboxen, weiland en overige

Aan de voorzijde is de oprit met parkeerplaatsen voor meer dan 5 auto’s. De woning ligt op ruime afstand van de openbare weg waardoor je een grote voor- en zijtuin hebt. De achtertuin is op het zuiden gericht. Achter de woning zijn er diverse terrassen aangelegd met schaduwrijke plekjes. Rondom de woning is de tuin gezellig ingericht met volwassen bomen, groene borders en sierstraatwerk. Naar achter gaat het geheel over in grasvelden c.q. weiland. Achter de grote schuur staat en volière en de paardenstal met 3 boxen. Hier staat ook een gezellig tuinhuisje.

Achter de woning ligt een ruim weiland van meer dan een hectare. Dit maakt het geheel uitermate geschikt voor het houden van paarden c.q. dieren aan huis.

Optioneel te koop
Aan de zijkant van de woning is er een hertenweiland ingericht met een schuilhok/stal voor de dieren. Het weiland heeft een eigen ontsluiting naar de openbare weg. Dit perceel van ca. 2.000 m² is optioneel en komt mogelijk in aanmerking voor een extra woning onder de regeling Ruimte voor Ruimte. De garantie hiervoor en de procedure en aankoop bouwtitel zijn niet opgenomen in de totale vraagprijs van € 749.000 kosten koper.

Kenmerken

 • Gebouwd in 1970 en in 2015 geheel gemoderniseerd.
 • Houten kozijnen.
 • Dubbel glas.
 • De begane grond vloer is van beton.
 • De benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming.
 • Temperatuur per ruimte in te stellen.
 • Airco-installatie woonkamer een slaapkamer boven.
 • De verdiepingsvloeren zijn van hout.
 • C.v.-combiketel woning Nefit 2015.
 • C.v-combiketel schuur Atag 2011.
 • Slaapkamer met ensuite badkamer beneden.
 • Mogelijkheden van bedrijf aan huis.
 • Veel mogelijkheden voor hobby’s.
 • Uitermate geschikt voor paardenliefhebbers.
 • Beregeningsinstallatie voor de gehele tuin vanuit eigen bron.
 • Er is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.
 • De woning ligt aan de rand van de dorpskern, nabij alle dagelijkse voorzieningen én het buitengebied. Je loopt vanaf de woning zo de natuur in.
 • Aanvaarding in overleg..

Bestemmingsplan

De woning is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Alpen-Chaam’ en heeft de bestemming ‘bedrijf’ met als specifieke aanduiding ‘elektricien’. Het bevoegd gezag van de gemeente Alphen-Chaam kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van deze specifieke aanduiding en een ander soort bedrijf, onder voorwaarden, toestaan. Een wijziging van de bedrijfsbestemming naar de bestemming ‘wonen’ is onder voorwaarden eveneens mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee.

Chaam

Chaam ligt in de grensstreek tussen Breda en Baarle-Nassau en heeft iets meer dan 4.000 inwoners. Het dorp heeft een ruim winkelaanbod, er zijn verschillende sportverenigingen, een bibliotheek, een Cultureel Centrum en twee basisscholen. Het voortgezet onderwijs vind je op fietsafstand in Baarle-Nassau of Breda. Er zijn ook goede busverbindingen naar Breda en Tilburg. De doorgaande weg van Breda naar Baarle-Nassau brengt je tot rust en biedt ontsluiting naar de A58 en de A16. Wil je even ontspannen? Dan ga je naar de Chaamse bossen, de Strijbeekse Heide of je wandelt over de landgoederen Hondsdonk of Valkenberg. Rust en ruimte om te wonen met goede voorzieningen en de steden dichtbij. Gemeente Alphen-Chaam is een Cittaslow* gemeente. Kortom, het is fijn wonen in Chaam!

* Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.