Avondklok tijdens de coronacrisis, je huis nu nog meer een thuis

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog werd er door de bezetter een avondklok ingesteld, ook wel spertijd genoemd. De meeste van ons hebben gelukkig geen ervaring met deze beperking van onze vrijheid, maar nu wordt dit zware middel wederom ingezet. Nu niet door de bezetter, maar om het coronavirus onder controle te krijgen voor de gezondheid van onze medemens en onszelf.

De avondklok gaat vanavond, 23 januari tot 10 februari van 21.00 uur tot 04.30 uur in. Voor meer informatie, lees op de website van de overheid de regels, https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok.

Je woning wordt over het algemeen als een veilige plek gezien. Nadat je de voordeur achter je dichttrekt ben je letterlijk en figuurlijk in je eigen bubble, zowel fysiek als mentaal. Hier heb je een omgeving gecreëerd waarin je jezelf op je gemak voelt. Je eigen smaak, je eigen sfeer, je eigen muziek al dan niet met mensen om je heen die je liefhebt. Nog nooit in ons leven was het zo belangrijk om je terug te kunnen trekken in je eigen THUIS.

Thuiz Makelaardij heeft ook het afgelopen jaar honderden mensen kunnen helpen in het vinden van hun THUIS. Wij hopen dan ook van harte dat zij, mede door deze stap genomen te hebben, nu een vertrouwde plek hebben waarin ze de beperkingen, die vanaf vandaag gelden, niet als zodanig worden ervaren. Hieronder enkele tips om deze tijdelijke situatie zo goed als mogelijk door te komen.

TIPS
Lees dat boek waar je nog niet aan toe was gekomen, https://libris.nl/vankemenade-hollaers/contact-en-openingstijden/

Meer dan vijftig tips van NRC, https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/21/tips-voor-de-lange-avonden-binnenshuis-a4028628

Negen tips van Libelle om je niet te vervelen, https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/avondklok-tips/

Acht Lockdown spellen en pubquizzen, https://www.manners.nl/lockdown-online-spelletjes-vrienden/

Kijk films op TV, https://www.vprogids.nl/cinema/televisie.html

De bekendste streamingdiensten, https://www.vprogids.nl/cinema/lees/artikelen/specials/2020/Streamingdiensten-overzicht.html

Wij kijken samen met je uit naar het licht aan het einde van de tunnel. Let ondertussen op elkaar en blijf gezond.

Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *